Egységes működési elvek

crm szoftver - egységes működési elvekMinden vállalatra jellemző, hogy a különböző osztályok sajátos ügymenet szerint dolgoznak – ez nem csak a saját tevékenységükön látszik meg, hanem a társosztályokkal való együttműködés során is. A siker záloga, hogy minden osztály olyan jól tudjon magában működni, mint a többiekkel kooperálva. A CRM ehhez megfelelő eszközt biztosít; lehetővé teszi, hogy a munkafolyamatok átláthatóvá és fejleszthetővé váljanak.

Nincs többé szükség heti beszámolókra

crm szoftver - Nincs többé szükség heti beszámolókraA CRM rendszer bevezetésének leglátványosabb eredménye, hogy megszűnik a kézzel írt heti beszámolók létjogosultsága. Az értékesítőknek nem kell többé jelentést tenniük a menedzsereik felé, hiszen tevékenységük központilag nyilvántartható. A beszámoló automatikusan bekérhető, ráadásul mindenkor aktuális adatokat tartalmaz. A jelentéstételi kötelezettség megszűnésével, jelentős időmennyiség szabadul fel, ami a fontosabb munkafolyamatokra fordítható.

Az értékesítés automatizálása

CRM szoftver - Az értékesítés automatizálásaAz értékesítők részéről a leggyakrabban hangoztatott kifogás a CRM bevezetése ellen az, hogy már így is több, egészen sajátos folyamatot kell kezelniük egyszerre. Egy jó CRM azonban rugalmas, s így képes a meglévő munkafolyamatok integrálására anélkül, hogy az megterhelést jelentene a felhasználók számára. Az ismétlődő adatok alapján a CRM automatikusan leképezi az eladás folyamatát és rá tud épülni a korábban használt rendszerre.

Hatékony együttműködés

CRM szoftver - Hatékony együttműködésA részlegek közötti sikeres kooperáció kulcsa a megfelelő kommunikáció. Ennek hiánya zavart okoz a cég működésében, valótlan információkhoz, illetve meghosszabbodott eladási folyamatokhoz vezet. A lehetőségek és a megvalósult eladások pontos rögzítése nem csak az egyes értékesítők számára hasznos, hanem társaik számára is. A CRM átláthatóvá teszi a működést és az egyszerű megoszthatóság okán felgyorsíthatja az értékesítés fázisait.

Áttekinthető jelentések

CRM szoftver - Áttekinthető jelentésekCRM nélkül az értékesítési adatok nehezen vethetők össze a vállalat múltbeli teljesítményével. A kimutatások nem fedik le teljesen az eladási folyamatot; a marketingtervekkel való összevetés is bonyolult. A CRM rendszer viszont mélyreható elemzésekre képes, olyan változók mentén, mint a vásárlók személye, az értékesítés módja vagy a marketingtevékenységek sora. A jelentésekből meghatározható, hogy mely értékesítési stratégiák a legjobbak.

Központi, felhő alapú ügyféladat-tároló

CRM szoftver - felhő technológiaAz olyan bevett adattárolási módszereknek, mint a névjegykártyák elraktározása, az e-mail fiókunk vagy Excel táblázatok használata megvannak a maga hátrányai. Mi történik, ha összeomlik a számítógépünk, vagy az értékesítésért felelős kollégánk távozik a cégtől a névjegykártyákkal együtt? A CRM biztosítja az adatok külső tárolását, és mivel felhő alapú szolgáltatásról van szó, biztonsági adatmentésekkel garantálja az adatokhoz való mindenkori hozzáférést.